Selasa, 28 September 2010

Menjalar

Sahabat saya (a guy) terpaksa balik kampung kerana ada tanggungjawab yg perlu diselesaikan.  After a long period of struggle he boarded a  bus back to metropolis. Penat, serabut, dan entah apa-apa lagi yg dirasanya kerana masalah yang perlu diselesakan masalah yang besar dan mencabar. 

Dalam bas, dia berkongsi seat dengan seorang pakcik.  Macam pakcik surau katanya.  Macamana pakcik surau?  Entahlah. 

Bila bas mula bergerak, dia pun terus lena.  maybe ketika terlena, dia tersandar kat paksik tu menghantar wrong signal.  Tapi dia tak sedar.  My sahabat ni bukan gay atau bi.  Dia ada gf dan jijik tgk eksoz kereta.  Bi kalau tgk eksoz kereta, air liur meleleh.

Tiba-tiba dia terasa ada benda terbang kat hidung dia, jadi dia tersedar dan ingin mengibas benda terbang tu tapi tangan dia dah tersangkut.  Dia tersedar dan baru terasa, belakang tangannya dicekau oleh pakcik tu.

Bahagian depan terasa lembut-lembut keras seperti memgang suatu yang lembut panas tapi seolah-olah bertulang.  Rupa-rupanya pakcik tu dah tarik tangan dia untuk pegang unicorn antara pusat dan lutut sebesar, Katanya tak pernah tau unicorn boleh membesar ke saiz itu. 

Hmm... Pakcik tu tanya,
"Best tak pegang pak cik punya.  Besar ke tak?"

Apa response dia saya tak pasti, tapi jika rakan-rakan lelaki berada dalam situasi sedemikian, what will you do?

Tiada ulasan:

Pengunjung